Ik zoek hulp
Je zoekt hulp voor jezelf, kind, gezin, ouders of iemand anders in je omgeving. Je wilt graag iemand die naast je staat, advies kan geven, praktische hulp kan bieden én als het nodig is ook psychische hulp. Onze teams bestaan uit allerlei expertises, die jou daarbij kunnen ondersteunen. We zijn er voor alle leeftijden, van 0 tot 100+. Wij werken op verwijzing van gemeente of arts, maar ook particulier kun je bij ons terecht.

Gaan wij samen op weg?
Nederland heeft een prima zorgstelsel, maar het is soms ingewikkeld om passende zorg te vinden in de wirwar van wachtlijsten, loketten en regels. Bij FamilySupporters weten wij de weg. Wij willen je helpen om het juiste antwoord te vinden, ook bij bijzondere of complexe vragen!
Wij kijken samen met jou wat het best passend is voor jouw vraag of situatie. Omdat het fijn is om te weten wat je kunt verwachten, vertellen we je hieronder hoe we samen beginnen, de weg vervolgen en hoe we afsluiten.
Kennismaking
Als je met ons in contact komt bespreken we via de telefoon, mail of in een vrijblijvende kennismaking wat je vraag is en waar we het beste kunnen beginnen. Dat is voor iedereen anders, dus per persoon kijken we hoe wij het beste kunnen helpen.
In de meeste situaties kunnen we een intake doen om goed te kijken wat er moet gebeuren. We kijken of we samen kunnen starten of dat we nog andere erbij nodig hebben, zoals de huisarts, gemeente of andere externe partij.
Intake
In de intake gaan we dieper in op jouw situatie. We bespreken de dingen waar je tegenaan loopt, dingen die goed gaan en wat je graag anders wilt zien. Soms doen we diagnostiek met speciale vragenlijsten of testen.
In overleg met jou en andere collega’s wordt bepaald welke hulpverlener jouw ‘vaste coach’ wordt.
Plan
Samen met jou bepalen we de doelen. Vooraf geef je per doel een rapportcijfer, hoe staat het er nu voor? Je bepaalt ook je streefcijfer, dit hoeft geen 10 te zijn, een 7 is vaak ook al erg fijn.
We leggen de gemaakte afspraken vast in de ‘overeenkomst zorg’. Zo weten jij en je hulpverlener(s) precies wat jullie gaan doen.
Actie
Na het vaststellen van je doelen is het tijd om hier samen mee aan de slag te gaan. Daar kunnen één of meerdere middelen voor nodig zijn. Praktische hulp, huisbezoeken, EMDR therapie, e-learnings, groepsbijeenkomsten of medicatie, we doen wat nodig is.
Door tussendoor te evalueren kunnen we snel schakelen als er iets anders nodig is. Misschien loopt het contact met een hulpverlener lastig of is andere ondersteuning of expertise nodig, samen met jou bepalen we wat we het beste kunnen doen.
Afronding & Follow-up
Samen met je coach blijf je steeds in gesprek over hoe het gaat. Wanneer het moment is aangebroken dat de behandeling is afgerond, kijk je samen met je coach wat het vervolgplan wordt. Je beoordeelt samen of het je alleen lukt of dat je toch elders nog hulp nodig hebt.
Als je dossier is afgesloten vragen we je om onze hulp te beoordelen via een vragenlijst. Op deze manier krijgen wij inzicht in ons werk en hoe jij onze ondersteuning hebt ervaren. Zo kunnen ook wij blijven groeien!
Zo’n drie tot zes maanden na het sluiten van het dossier praten we nog een keer na. In dit gesprek willen we weten hoe het met je gaat en of onze zorg ook op langere termijn heeft geholpen. Je bent uiteraard altijd welkom om eerder contact met ons of je coach te zoeken.