Verwijzers
Ben je huisarts, jeugdbeschermer, jeugdconsulent, schoolarts of andere zorgprofessional? Overweeg je een kind, jongere, ouders of een oudere met psychische problemen te verwijzen voor behandeling en/of diagnostiek?
Bij FamilySupporters kan jouw cliënt terecht voor specialistische zorg zoals behandeling bij psychische problemen, advies en praktische hulp.
Wij zijn gespecialiseerd in familiezorg, kwetsbare huishoudens en transculturele GGZ. Wij bieden multidisciplinaire diagnostiek en werken in de behandeling onder meer met cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, vaktherapie in verschillende varianten (PMT, beeldend etc.) en medicatie.
Je kunt verwijzen voor diagnose en/of behandeling bij onder andere depressie, trauma, ADHD, ASS, persoonlijkheidsstoornissen en dementie.
Wij werken samen met de cliënt en nemen daarin de omgeving en de situatie mee. En we kijken wat voor hulp en hulpverlener het beste past bij de cliënt. Daarin zijn we veelzijdig, we hebben alle soorten hulp in huis. In de regionale teams werken systeemtherapeuten, orthopedagoog-generalisten, GZ- en klinisch psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, (ortho)pedagogen, maatschappelijk werkers, gezinscoaches, verpleegkundigen en (vak-)therapeuten.
Wie kun je verwijzen en wie niet?
Iedereen van 0 tot 100+.
Bij aanmelding doen wij een check of een cliënt bij ons past. Voor FamilySupporters staat veiligheid voorop en daarom kan het voorkomen dat iemand beter geholpen is bij een andere zorgaanbieder. Dit geldt voor cliënten met een ernstige verslaving, een psychotische stoornis of met ernstige eetproblematiek of ondergewicht. Bij twijfel raden we je aan contact op te nemen met een van onze vestigingen, we kijken graag mee.
De hulp per lokale vestiging kan verschillen afhankelijk van de afspraken met gemeenten en zorgverzekeraars. Meer daarover vind je op de website onder de lokale vestiging. Of bel even, we helpen je graag.
Hoe kun je verwijzen?
- Via het aanmeldformulier op familysupporters.nl/aanmelden.
- Via Zorgdomein, onze collega’s verwerken per vestiging zelf de betreffende verwijzing.
Route
Na aanmelding is er binnen twee weken een eerste contact en volgt een brede intake (we kijken naar alle leefgebieden). Dit gebeurt in aanwezigheid van de regiebehandelaar en een passende medebehandelaar (deze wordt gematcht op basis van expertise en persoon). Daarna wordt samen met de cliënt (en vaak ook de naasten) een behandelplan opgesteld en de zorgovereenkomst getekend.
Het team heeft een gestructureerd MDO en intervisie. Minimaal zesmaandelijks en verder zoveel als nodig zijn er evaluaties met de cliënt en het betrokken behandelteam. FamilySupporters heeft afspraken met lokale crisisdiensten. We hebben zelf geen klinische voorzieningen en dagbehandeling beschikbaar. We werken ambulant (op kantoor en ook bij mensen thuis), waar nodig ook buiten kantooruren.
Hoe snel kan mijn cliënt terecht?
Wij werken zo min mogelijk met wachtlijsten, maar ontkomen daar niet altijd aan. In die gevallen gaan we op zoek naar de best mogelijke oplossing.
Vergoeding
Meer informatie over eventuele vergoeding vind je op onze website. We adviseren cliënten om altijd contact op te nemen met de eigen zorgverzekering. Wij kunnen daarbij helpen.
Hier staat FamilySupporters voor
Wij werken aan het welzijn en de gezondheid bij cliënten door uit te gaan van de principes van Positieve Gezondheid. Wij kijken naar de mens als geheel, inclusief fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal welzijn. Daarbij zetten we in op het normaliseren van de hulpvraag. In onze aanpak ligt de focus op eigen regie en evaluatie met de cliënt. Wij lopen een stukje mee om te zorgen dat mensen (weer) grip krijgen op hun leven. En dat werkt!
Waar wil je meer over weten?
Contact
Heb je vragen, wil je meer informatie? Bel 085 - 0250099 of mail info@familysupporters.nl